Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: 300ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια μεγαλειώδης υπερπαραγωγή, μία επική δημιουργία η οποία καθήλωσε έναν ολόκληρο λαό...στις τηλεοράσεις του έρχεται σήμερα να παρουσιαστεί από την στήλη και να προσδώσει νέο χαρακτήρα και υπόσταση στην λέξη «θυσία»!
Η ταινία, η οποία βασίζεται σημειωτέον σε πραγματικά γεγονότα, παρουσιάζει την εισβολή της φυλής των ΔοΝηΤών στην απομακρυσμένη και φιλήσυχη γη των Έλ.  Οι Έλ αποτελούν μια φυλή ειρηνική και εργατική η οποία αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια των ΔοΝηΤών για πλήρη έλεγχο της περιοχής και παγκόσμια κυριαρχία.  Μπροστά στο επιφαινόμενο κίνδυνο ο αρχηγός της φυλής των Έλ, Leo, αναλαμβάνει μάζι με μόλις 300 παλικάρια και παλικαρίνες να σταματήσει τις ορδές των αντιπάλων οι οποίοι από όπου περάσαν μέχρι σήμερα αφήσαν «καμμένη γη».  Το σχέδιο απλό.  Θα οχυρωθούν στο στενό πέρασμα της εθνικής οδού στην κοιλάδα των τεμπών όπου ακόμη και πούλμαν περνάει μετά βίας και θα αντιμετωπίσουν τον εχθρό αρκετά πιο ολιγάριθμο από ότι πραγματικά είναι.  Η προδοσία όμως για άλλη μια φορά θα αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία και ο ΓΑΠ, μέλος της φυλής των Έλ, μπροστά στο ενδεχόμενο να καταφέρει έστω και με τέτοια φάτσα να πετύχει κάτι στην ζωή του, παρατάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κανό, επιστρέφει στην «μάνα γη» που την έχει δει μόνο από καρτ ποστάλ και φανερώνει το μυστικό πέρασμα στους ΔοΝηΤές.  Στην θέα του εχθρού η ηρωική αντίσταση των Έλ κρατάει μόλις 2 δευτερόλεπτα και με την ιστορική πλέον φράση «κολών λαβέ» παίρνουν θέση για να υλοποιήσουν στο έπακρο την ρήση «αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το...»
Το ιστορικό αυτό έπος με την καταπληκτική σκηνοθεσία και το γεμάτο μεγάλα ονόματα κάστ, δεν μπορεί παρά να αφήσει στον θεατή μια γεύση εθνικής υπερηφάνειας και ηδονικής ευχαρίστησης ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην υποψηφιότητα του για Όσκαρ ενδυματολογίας και κουστουμιών τα οποία πραγματικά «ταξιδεύουν» αυτόν που το παρακολουθεί ακριβώς στο «ζουμί» του εκάστοτε ρόλου.  Μία ταινία την οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα και η οποία δεν πρέπει να λείπει από την ταινιοθήκη κανενός Έλληνα αφού αποτελεί την αποτύπωση της σύγχρονης ιστορίας της χώρας του.

Σενάριο: Αυτοσχεδιασμός

Σκηνοθεσία: Βασίλης Λεβέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου